Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Goforlander lanceert initiatief ter bewustwording en sponsoring voor Duchenne Spierdystrofie

Goforlander, lanceert een digitaal initiatief om bewustwording te vergroten en fondsen te werven voor Duchenne Spierdystrofie (DMD), een zeldzame en ernstige genetische aandoening.

Goforlander, opgericht door Annick Faes in samenwerking met digital agency Digiti, legt zich toe op het verzamelen van sponsorgeld om onderzoek naar de ongeneeslijke aandoening te ondersteunen, met als doel om de levens van kinderen die met DMD leven te verbeteren.

 
Annick startte dit initiatief omdat haar 16-jarige zoon, Lander, aan Duchenne lijdt. De ziekte heeft een grote impact op gezinnen want de kinderen gaan van kleins af achteruit waardoor ze al op vroege leeftijd in de rolstoel moeten. 

Het Goforlander initiatief is tevens gericht op het onderwijzen van het publiek over DMD, het belang van vroege diagnose, en de behoefte aan voortdurend onderzoek naar nieuwe behandelingen. 

"In België leeft momenteel een 800-tal kinderen met de ziekte van Duchenne. DMD is een verwoestende ziekte die invloed heeft op ongeveer 1 op 5000 mannelijke geboorten wereldwijd," zegt Annick. 

"We hebben dit initiatief gelanceerd om bewustzijn en steun voor de Duchenne-gemeenschap te vergroten. We hopen door middel van onderwijs, financiering en open dialoog, de weg kunnen banen voor nieuwe doorbraken in de behandeling van deze ziekte.”

 
Over Goforlander

Met Goforlander nemen Annick en enkele van haar goede vrienden en collega’s deel aan een fietstocht van 3 dagen (14 tot 16 september). Met deze tocht van bijna 300 kilometer willen ze fondsen inzamelen om bewustwording en steun te creëren voor Duchenne Spierdystrofie. Mensen kunnen hun steentje bijdragen door onder andere online kilometers en extra power-ups te kopen voor de fietstocht. 

Maar in de regio Kempen (Arendonk en Beerse) kan je ook lekkere fruitmanden en wafels kopen. 

www.goforlander.be 
Twitter: @goforlander

 

Deel dit artikel